Kompanija MBL ima zapaženu poziciju na domaćem tržištu visoko kvalitetnih laserskih mašina za sečenje i graviranje raznih materijala.
1. Najznačajnije komponente (delovi) se nabavljaju od renomiranih međunarodnih kompanija, recimo, refleksivni pozlaćeni slojevi silicijuma i sočiva se nabavljaju od American III'VII Co. Ltd, a  laserske cevi se nabavljaju od kompanije American Coherent and Synrad Company.
2. Za velike narudžbine nudimo manje cene. Tako nudimo visoko-kvalitetan i pouzdan proizvod, po nižoj ceni.
3. Masovna proizvodnja, veliki magacin, brza isporuka.

 

 

GLAVNE KARAKTERISTIKE MBL LASERSKIH MAŠINA

Separator

MEHANIČKI DELOVI
MBL Laserske masine1. Za klizne vođice (klizni mehanizam) usvojeno je uvozno i patentirano rešenje sa podešavanjem hoda (zazora). Usvajanjem ovog rešenja, održava se preciznost mašine u dugom vremenskom roku upotrebe. Klizne vođice su izrađene od čelika, čime se garantuje njihova čvrstina, izdržljivost i otpornost na udare i razne druge uticaje, odnosno, ispravan rad laserske mašine.
2. Svi pokretni i prenosni delovi usvojeni su kao gotova rešenja, korišćenjem naprednih tehnologija, čime se garantuje konzistetntnost i perciznost mašine.

 

OPTIČKI SISTEM
1. Optička sočiva su usvojena kao uvezena pozlaćena silikonska sočiva i nesferična fokusna sočiva, čime se obezbeđuje izdržljivost na trljanje i visoke temperature. Ovako kvalitetna sočiva nije potrebno često menjati, čime se korisnički troškovi značajno smanjuju. Primenom ne-sferičnih sočiva malog poluprečnika, postiže se veća moć sečenja (zasekivanja), pri istoj snazi lasera (bez povećavanja snage).
2. Svi optički delovi su proizvedeni po važećim međunardonim standardima iz te oblasti i uz odgovarajući sistem kontrole kvaliteta. Na taj način su dobijeni optički proizvodi koji se odlikuju: pouzdanošću, prilagodljivošću i jednostavnim održavanjem.

 

UPRAVLJAČKI SISTEM
Usvojen je profesionalni CNC upravljački sistem, sa velikom brzinom sečenja, stabilnim pomeranjem, bez trzaja. Modularan i standardizovan dizajn, jednostavna instalacija i pristupačnost, čine jednostavnim mašinu za održavanje i zamenu komponenata, a sve u skladu sa CE standardima iz te oblasti.

 

SISTEM ZA HLAĐENJE
Sistem za vodeno hlađenje lasera koristi princip hlađenja cirkulišućom vodom ili odgovarajućim uređajima za hlađenje. Sistem kontroliše nivo vode za hlađenje, čime se postiže neprekidan rad lasera.

 

RADNA PLATFORMA
Mašina omogućava jednostavnu i brzu zamenu radne platforme, čime je omogućena obrada različitih vrsta materijala.

 

MBL Laserske masine

 

 

 

 

LASERSKO VEZENJE I GRAVIRANJE DŽINSA

Separator

Lasersko graviranjePrimenom naprednog galvanometrijskog sistema, zatim sistema za digitalno upravljanje skremblovanja slike po X, Y osi (koji upravlja pokretnim delovima), laser velike snage iz laserske cevi gasifikuje površinu materijala i prikazuje originalnu boju na materijalu. Takođe, ovaj laser može da pravi i šupljine u materijalu. Na taj način se mogu postići različiti specijalni efekti, kao trodimenzionalni efekat, efekat postepene promene boje, ....

 

Lasesko sečenje i graviranje u velikoj razmeri (na galvanskom principu)
Usvojeno je napredno rešenje za sečenje i graviranje podataka i mozaika u velikoj razmeri (što je, inače, bilo samo dostupno za rad sa podacima u manjoj razmeri). Ovo rešenje superiorno kombinuje galvanski zasnovano markiranje i X, Y okvir.

 

Profesionalni CNC upravljački sistem obezbeđuje veliku brzinu, veliku efikasnost i stabilne radne uslove.
Profesionalni CNC upravljački sistem, u poređenju sa tradicionalnim galvanometarskim D/A upravljačkim sistemom, garantuje neuporedivo bolje karakteristike. Ravnu liniju (krivu) kretanja, bez pauza, bez izobličenja (čime se garantuje jednaka veličina svih dobijenih proizvoda); neograničene mogućnosti crtanja složenih slika, bez zaustavljanja sistema; kombinacija upravljanja snagom lasera sa kontrolom upravljanja, čime se obezbeđuje odličan kvalitet mozaičkog graviranja i sečenja; višestruki način pripreme graviranja i urezivanja, shodno zahtevima obrade.

 

Sistem pozicioniranja red-light cross (marker crvenog svetla)
U paketskoj obradi odeće se zahteva neprekidno ponavljanje orijentacije. Stoga se koristi pozicioniranje pomoću markera od crvenog svetla, čime se postiže precizno i tačno pozicioniranje.

 

Lasersko graviranje

 

 

 

ILUSTRACIJA MODOVA OBRADE

Separator

Graviranje i rezanje susednih izduženih motiva velikom brzinom (jedan do drugog)

Lasersko graviranje

Lasersko graviranje

Istovremeno graviranje i rezanje
200 x 200 mm pozicioniranje i markiranje u maloj razmeri. Stvarni efekat zavisi od vrste ogledala koju imate

Lasersko graviranje

Lasersko graviranje

Graviranje i rezanje kontinualnih
pravougaonih motiva

 

 

 

Separator

 

Izuzetan sistem za odvođenje

Lasersko graviranje

Naše laserske mašine su opremljene gornjim i donjim uređajima za odvođenje dima koji se razvija prilikom obrade odevnih predmeta. Na ovaj način se postiže efikasno održavanje radnih uslova.

 

Podižuća i spuštajuća radna ploča se može podešavati u velikoj razmeri.
Pošto se radna ploča može spuštati i/ili podizati i to velikoj razmeri (rasponu), koriste se različita sočiva, kojima se obezbeđuje da i laser manje snage sa sigurnošću može izbučiti deblji materijal (kao što je koža). Na ovaj način se postižu velike uštede.

 

Napredni pokretni mehanički sistem
Stabilno kretanje se održava i u uslovima velikih  razmera, velikog opterećenja i velike brzine obrade (što je postignuto primenom savremenih i naprednih rešenja za uniformno kretanje pokretnih delova mašine).

 

Velika brzina i velika efkasnost
Brzina graviranja dostiže 10000mm/s, brzina sečenja i bušenja 1500 mm/s, čime se izuzetno povećava efikasnost u radu.

 

Lasersko graviranje

 

 

 

OSOBINE PROIZVODA DOBIJENIH OBRADOM LASERSKIH MAŠINA

Separator

Rezanje velikom brzinom bez stvaranja nabora i
ivica kod lakih tkanina.

Lasersko graviranje

Lasersko graviranje

Ugravirane slike prelepo izgledaju. Moguće je postići
razne grafičke efekte.
Rezanje različitih slojeva odeće,
bez oštećenja donjeg sloja.

Lasersko graviranje

Lasersko graviranje

Ugravirane slike nisu mutne, blede i nisu
iskrzane po ivicama.

 

 

 

LASERSKO GRAVIRANJE KOŽE I IZRADA UZORAKA

Separator

 

Lasersko graviranje kože i izrada uzoraka

Lasersko graviranje

Laserska tehnologija je široko rasprostranjena u upotrebi u industriji kože i obuće. Prednosti ove tehnologije ogledaju se u mogućnošću graviranja i urezivanja različitih uzoraka, velikom brzinom, visokom efikasnošću, na svim vrstama kožnih materijala, bez oštećenja površine kože. Omogućava dobijanje stvarnih boja kože, trodimenzionog efekta, sa visokom preciznošću, bez deformisanja ivica, sa dizajnom cipela po želji i ispunjavanjem svih zahteva proizvođača, recimo u vezi površine obuće. Materijal za izradu obuće, koža, ručne torbe, koferi, kostimi,...

 

Uzorci za graviranje na tekstilu i odevnim predmetima

Više od 2/3 vrsta materijala, za izradu odevnih predmeta, se može gravirati različitim digitalnim uzorcima pomoću laserske tehnologije. Tradicionalni način obrade tekstila podrazumeva tehničke korake, kao što su mlevenje, oparivanje, presovanje,... u odnosu na njih laserska tehnologija graviranja ima prednosti kao što su velika brzina, laka izmena uzorka, jasan prikaz, odličan izgled, prikaz originalnih boja, na različitim materijalima, uvek nudeći nešto novo kupcima, tokom vremena. Štaviše, u kombinaciji sa izdubljivanjem, lasersko graviranje dobija i na šarmu. Oblasti podesne za primenu: fabrike za post-obradu tekstila, fabrike za duboku obradu tekstila, fabrike odevni premeta,...

 

Lasersko graviranje

 

 

 

 

PESKIRANJE DŽINSA POMOĆU LASERA

Separator

Ova tehnika omogućava da farmerke budu jo{ živopisnije, u lepim bojama, sa slikama i uzorcima sa postepenom promenom intenziteta boje. Mašine za lasersko peskiranje farmerki predstav-ljaju novu mašinu i nov pristup tekstilnoj industriji, sa mogućnostima ostvarivanja visokog profita i brzog osvajanja tržišta. Ova tehnika je široko rasprostranjena u fabrikama džinsa, predmeta za upotrebu za druge fabrike i pojedincima koji su uključeni u obradu za dodavanje novih vrednosti ili drugih izmena.

Peskiranje džinsa